Tvaroháče

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kmín mletý 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Solamyl 1 polévková lžíce
Strouhanka 60 g
Sůl 1 špetka
Sýr balkánský 100 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 500 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Strouhanka 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek utřeme se solí, sýr nastrouháme najemno.
  2. Všechny suroviny v míse důkladně našleháme. Strouhanku přidáváme po částech, až je hmota dostatečně hustá, aby se s ní dalo pracovat.
  3. Vál posypeme strouhankou, z hmoty utvoříme váleček. Z něj krájíme kousky, tvoříme placičky, smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Obracíme opatrně, aby se placičky nepotrhaly.
  4. Usmažené placičky necháme okapat z oleje na ubrousku. Podáváme se zakysanou smetanou.