Tvaroháče
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kmín mletý |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr balkánský |
100 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek utřeme se solí, sýr nastrouháme najemno.
- Všechny suroviny v míse důkladně našleháme. Strouhanku přidáváme po částech, až je hmota dostatečně hustá, aby se s ní dalo pracovat.
- Vál posypeme strouhankou, z hmoty utvoříme váleček. Z něj krájíme kousky, tvoříme placičky, smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Obracíme opatrně, aby se placičky nepotrhaly.
- Usmažené placičky necháme okapat z oleje na ubrousku. Podáváme se zakysanou smetanou.