Jambalaya
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chilli omáčka |
25 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
1.25 l |
Hřebíček |
2 ks |
Klobása Chorizo |
150 g |
Paprika mletá sladká |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
40 g |
Rýže loupaná |
125 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
450 g |
Vepřová kýta |
450 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno, šunku a chorizo nakrájíme na kostičky, petržel nasekáme najemno.
- V silnostěnném kastrolu rozpálíme sádlo, vsypeme do něj maso, cibuli a za častého míchání smažíme dozlatova. Poté vmícháme šunku, chorizo, koření (hřebíček rozdrtíme), sůl, zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách přidáme dobře propláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Před podáváním ochutíme chilli omáčkou.