Jambalaya

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chilli omáčka 25 kávová lžička
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 1.25 l
Hřebíček 2 ks
Klobása Chorizo 150 g
Paprika mletá sladká 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 40 g
Rýže loupaná 125 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 450 g
Vepřová kýta 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno, šunku a chorizo nakrájíme na kostičky, petržel nasekáme najemno.
  2. V silnostěnném kastrolu rozpálíme sádlo, vsypeme do něj maso, cibuli a za častého míchání smažíme dozlatova. Poté vmícháme šunku, chorizo, koření (hřebíček rozdrtíme), sůl, zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách přidáme dobře propláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Před podáváním ochutíme chilli omáčkou.