Zelňák

Ingredience


Libeček 0.5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 80 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 6 polévková lžíce
Šunkový salám 150 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Zelí kysané 500 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech potřeme rozpuštěným sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  2. Zelí slijeme a překrájíme, salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky hrubě nasekáme.
  3. V míse všechny suroviny dobře vymícháme dohladka, rozložíme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.