Zelňák
Ingredience
Libeček |
0.5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
80 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
6 polévková lžíce |
Šunkový salám |
150 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zelí kysané |
500 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech potřeme rozpuštěným sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- Zelí slijeme a překrájíme, salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky hrubě nasekáme.
- V míse všechny suroviny dobře vymícháme dohladka, rozložíme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.