Bílkový ořechový dort s čokoládou
Ingredience
Čokoláda 70% kakao |
60 g |
Cukr krupice |
100 g |
Kandovaná citronová kůra |
60 g |
Ořechy vlašské |
120 g |
Poleva kakaová |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr. Potom vmícháme nastrouhané ořechy, nadrobno nakrájenou kandovanou citronovou kůru a najemno nakrájenou čokoládu (čokoládu krájíme nahřátým ostrým nožem.)
- Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-45 minut.
- Hotový dort neprokrajujeme, jen přelijeme kakaovou (nebo rumovou) polevou.