Bílkový ořechový dort s čokoládou

Ingredience


Čokoláda 70% kakao 60 g
Cukr krupice 100 g
Kandovaná citronová kůra 60 g
Ořechy vlašské 120 g
Poleva kakaová 100 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr. Potom vmícháme nastrouhané ořechy, nadrobno nakrájenou kandovanou citronovou kůru a najemno nakrájenou čokoládu (čokoládu krájíme nahřátým ostrým nožem.)
  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-45 minut.
  3. Hotový dort neprokrajujeme, jen přelijeme kakaovou (nebo rumovou) polevou.