Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Okurky nakládané 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 600 g
Voda pitná 250 ml
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou.
  2. Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka.
  3. Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule.