Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
600 g |
Voda pitná |
250 ml |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou.
- Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka.
- Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule.