Pórková polévka s vejcem
Ingredience
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Pepř černý mletý |
0.3 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Pórek |
160 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
66.6 g |
Vejce slepičí |
26.6 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Pórek opláchneme a drobněji nakrájíme. Zalijeme jej třetinou dávky vody, osolíme a uvaříme doměkka.
- Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme dávkou vody a uvedeme do varu.
- Přidáme odvar z pórku a mletý pepř a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- Ke konci varu přilijeme mléko, polévku přisolíme, krátce povaříme a procedíme.
- Do polévky vložíme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.