Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem - obrázek

Ingredience


Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Pepř černý mletý 0.3 g
Polévkové koření 13.3 g
Pórek 160 g
Sůl 20 g
Tuk 66.6 g
Vejce slepičí 26.6 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek opláchneme a drobněji nakrájíme. Zalijeme jej třetinou dávky vody, osolíme a uvaříme doměkka.
  2. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme dávkou vody a uvedeme do varu.
  3. Přidáme odvar z pórku a mletý pepř a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  4. Ke konci varu přilijeme mléko, polévku přisolíme, krátce povaříme a procedíme.
  5. Do polévky vložíme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.