Bazalková salsa s pečenou paprikou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
  2. Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a olejem. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
  3. Podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu.