Bazalková salsa s pečenou paprikou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
- Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a olejem. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
- Podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu.