Kuřecí biryani – zapečené

Ingredience


Cibule 2 ks
Cizrna konzervovaná 400 g
Jogurt bílý 200 g
Kari pasta 4 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Kuřecí stehna 600 g
Květák 300 g
Mandle plátky 5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže Basmati 400 g
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.
  2. Rýži uvaříme podle návodu.
  3. Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.
  4. Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.