Kuřecí biryani – zapečené
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Kari pasta |
4 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Kuřecí stehna |
600 g |
Květák |
300 g |
Mandle plátky |
5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže Basmati |
400 g |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
700 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.
- Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.