Kedgeree II

Ingredience


Chilli paprička sušená 1 ks
Cibule bílá 2 ks
Cibule červená 1 ks
Kardamom 4 ks
Kari listy 14 ks
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Kurkuma 1 kávová lžička
Losos uzený 175 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 500 ml
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
řepkový olej 3 polévková lžíce
Rýže Basmati 280 g
Skořice celá 1 ks
Sůl 7 g
Treska aljašská 350 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.
  2. Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.
  3. Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.
  4. Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.
  5. Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.
  6. Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.
  7. Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.