Kedgeree II
Ingredience
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibule bílá |
2 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Kardamom |
4 ks |
Kari listy |
14 ks |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Losos uzený |
175 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
řepkový olej |
3 polévková lžíce |
Rýže Basmati |
280 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
7 g |
Treska aljašská |
350 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.
- Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.
- Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.
- Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.
- Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.
- Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.