Zapékané kotlety s bramborami

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřové kotlety 600 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety zprudka opečeme na troše oleje a vyjmeme z pánve.
  2. Do olejem vymazaného pekáčku urovnáme polovinu oloupaných, na kolečka nakrájených syrových brambor. Posypeme je nastrouhaným sýrem a navrch položíme opečené kotlety. Posypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme a opět vrstvíme brambory a sýr. Okořeníme majoránkou a přidáme prolisovaný česnek. Zakápneme zbylým olejem a zalijeme bílým vínem.
  3. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 80 minut.