Zapékané kotlety s bramborami
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřové kotlety |
600 g |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové kotlety zprudka opečeme na troše oleje a vyjmeme z pánve.
- Do olejem vymazaného pekáčku urovnáme polovinu oloupaných, na kolečka nakrájených syrových brambor. Posypeme je nastrouhaným sýrem a navrch položíme opečené kotlety. Posypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme a opět vrstvíme brambory a sýr. Okořeníme majoránkou a přidáme prolisovaný česnek. Zakápneme zbylým olejem a zalijeme bílým vínem.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 80 minut.