Vepřové plátky pečené pod alobalem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam uzený 45% |
80 g |
Vepřová krkovička |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky vepřového masa (nejlépe z krkovičky) osolíme, opepříme a urovnáme do pekáčku.
- Každý plátek bohatě posypeme jemně nasekanou cibulí a nastrouhaným uzeným sýrem. Navrch položíme vždy kousek másla. Zalijeme vývarem a celý pekáček dobře uzavřeme alobalem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, potom alobal odstraníme a ještě 15 minut maso dopékáme.