Vepřové plátky pečené pod alobalem

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam uzený 45% 80 g
Vepřová krkovička 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky vepřového masa (nejlépe z krkovičky) osolíme, opepříme a urovnáme do pekáčku.
  2. Každý plátek bohatě posypeme jemně nasekanou cibulí a nastrouhaným uzeným sýrem. Navrch položíme vždy kousek másla. Zalijeme vývarem a celý pekáček dobře uzavřeme alobalem.
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, potom alobal odstraníme a ještě 15 minut maso dopékáme.