Sladký čočkový dhal s grilovanou cuketou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Čočka červená |
100 g |
Cuketa |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže Basmati |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
tamarind pasta |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek nakrájíme na jemno.
- Cuketu nakrájíme na plátky tlusté 2 cm. Osolíme a opepříme je.
- Čočku smícháme s kurkumou a tamarindem a zalijeme to 500 ml vody. Osolíme a vaříme 15 minut. Veškerou pěnu sbíráme.
- Na lžíci oleje opečeme cibuli, česnek a zázvor dozlatova, trvá to tak 5 minut. Poté přidáme kari koření a opékáme ještě 2 minuty. Nakonec přidáme uvařenou čočku a vaříme ještě 10 minut.
- Na zbylém oleji opečeme cuketu – 2-3 minuty z každé strany.
- Podáváme s čočkou a vařenou rýží.