Sladký čočkový dhal s grilovanou cuketou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Čočka červená 100 g
Cuketa 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže Basmati 150 g
Sůl 1 kávová lžička
tamarind pasta 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu.
  2. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek nakrájíme na jemno.
  3. Cuketu nakrájíme na plátky tlusté 2 cm. Osolíme a opepříme je.
  4. Čočku smícháme s kurkumou a tamarindem a zalijeme to 500 ml vody. Osolíme a vaříme 15 minut. Veškerou pěnu sbíráme.
  5. Na lžíci oleje opečeme cibuli, česnek a zázvor dozlatova, trvá to tak 5 minut. Poté přidáme kari koření a opékáme ještě 2 minuty. Nakonec přidáme uvařenou čočku a vaříme ještě 10 minut.
  6. Na zbylém oleji opečeme cuketu – 2-3 minuty z každé strany.
  7. Podáváme s čočkou a vařenou rýží.