Květákovo-cizrnový pilaf
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Květák |
350 g |
Mandle plátky |
50 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Rýže Basmati |
200 g |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule nakrájíme na plátky. Opečeme je na oleji. Po pěti minutách vmícháme kari pastu a po minutě i rýži, květák a slitou cizrnu. Pořádně zamícháme.
- Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme nasucho opražené mandle.
- Podáváme posypané koriandrem.