Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží

Ingredience


Cibulka jarní 200 g
Citrony 1 ks
Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Kuřecí prsa 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 7 g
Rýže Basmati 200 g
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno rýžové japonské - Mirin 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
  2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.
  3. Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.
  4. V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.
  5. Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.