Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží
Ingredience
Cibulka jarní |
200 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Rýže Basmati |
200 g |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno rýžové japonské - Mirin |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.
- Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.
- V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.
- Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.