Vepřové maso dušené se strouháním

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 750 g
Voda pitná 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hrubé mouky, trochu vody a dvou vajec uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Jakmile oschne, nastrouháme ho, sesuneme do osolené vařící vody, povaříme cca 5 minut a poté je vybereme cedníkem.
  2. Omyté a očištěné maso nakrájíme na plátky přes vlákno, naklepeme ho, na okrajích nařízneme, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Pokud maso není tučné, přidáme pod něj trochu sádla. Maso posypeme hrubě nasekaným česnekem a necháme dusit do měkka.
  3. Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené strouhání, které promícháme se šťávou, pokropíme tukem a dáme zapéct do trouby dorůžova.
  4. Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata.