Malínská jablka

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 2 ks
Jablka 5 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 1 polévková lžíce
Sýr krémový 80 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 200 ml
Křen 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá jablka oloupeme, vydlabeme a upravíme do tvaru soudku.
  2. V kastrůlku uvedeme do varu vodu s vínem, cukrem, citronovou šťávou a hřebíčkem. Do vroucí lázně vložíme na chvíli připravená jablka, vyjmeme a necháme je vychladnout.
  3. V misce umícháme máslo se smetanovým sýrem, nastrouhaným křenem a nastrouhaným tvrdým sýrem do pěny. Podle chuti osolíme.
  4. Pěnou plníme vnitřky vydlabaných jablek.
  5. Podáváme jako dezert.