Malínská jablka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
2 ks |
Jablka |
5 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce |
Sýr krémový |
80 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
200 ml |
Křen |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omytá jablka oloupeme, vydlabeme a upravíme do tvaru soudku.
- V kastrůlku uvedeme do varu vodu s vínem, cukrem, citronovou šťávou a hřebíčkem. Do vroucí lázně vložíme na chvíli připravená jablka, vyjmeme a necháme je vychladnout.
- V misce umícháme máslo se smetanovým sýrem, nastrouhaným křenem a nastrouhaným tvrdým sýrem do pěny. Podle chuti osolíme.
- Pěnou plníme vnitřky vydlabaných jablek.
- Podáváme jako dezert.