Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
150 ml |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr smetanový tavený 45% |
125 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme.
- V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
- Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici.
- Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě.