Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou

Ingredience


Brambory 750 g
Celer řapíkatý 2 ks
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Jogurt bílý 150 ml
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr smetanový tavený 45% 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme.
  2. V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
  3. Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici.
  4. Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě.