Květák v tempuře
Ingredience
Květák |
1 ks |
Majonéza |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
500 ml |
Sůl |
7 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho dvě minuty. Slijeme ho.
- V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme žloutky a 175 ml ledové vody a dvě lžíce oleje. Vymícháme hladké těsto.
- Bílky vyšleháme do tuha a vmícháme do těstíčka.
- Květák obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Osušíme na papírové utěrce. Podáváme s majonézou.