Soba nudle se salátem z grilovaného tofu

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
fazolky edamame 300 g
Fazolové lusky zelené 300 g
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Nudle Soba 140 g
Okurka salátová 1 ks
Olej sezamový 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 250 g
Víno rýžové japonské - Mirin 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulky nasekáme na jemno.
  2. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, lžící zbavíme semínek a zbytek nakrájíme na plátky.
  3. Tofu slijeme a necháme okapat.
  4. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme na jemno.
  5. Mirin, sójovou omáčku, džus a nasekanou papričku zahřejeme a necháme vařit 30 sekund, poté odstavíme.
  6. Nudle uvaříme podle instrukcí na obalu, na poslední dvě minuty přidáme vařit edamame. Slijeme, propláchneme studenou vodou a vmícháme jarní cibulku, fazolky, okurku, olej a teplý dresink. Promícháme.
  7. Tofu potřeme slunečnicovým olejem a opékáme ho na grilovací pánvi 2-3 minuty z každé strany.
  8. Tofu podáváme na nudlích nakrájené na kostičky a posypané koriandrem.