Soba nudle se salátem z grilovaného tofu
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
fazolky edamame |
300 g |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Nudle Soba |
140 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
250 g |
Víno rýžové japonské - Mirin |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulky nasekáme na jemno.
- Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, lžící zbavíme semínek a zbytek nakrájíme na plátky.
- Tofu slijeme a necháme okapat.
- Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme na jemno.
- Mirin, sójovou omáčku, džus a nasekanou papričku zahřejeme a necháme vařit 30 sekund, poté odstavíme.
- Nudle uvaříme podle instrukcí na obalu, na poslední dvě minuty přidáme vařit edamame. Slijeme, propláchneme studenou vodou a vmícháme jarní cibulku, fazolky, okurku, olej a teplý dresink. Promícháme.
- Tofu potřeme slunečnicovým olejem a opékáme ho na grilovací pánvi 2-3 minuty z každé strany.
- Tofu podáváme na nudlích nakrájené na kostičky a posypané koriandrem.