Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 3 ks
Citrony 1 ks
Jehněčí maso mleté 500 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Kuskus 200 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Olivy zelené 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčatové pyré 1 polévková lžíce
Šafrán 7 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar jehněčí 250 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z citronou vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
  2. Kuskus připravíme podle návodu.
  3. Cibuli nasekáme pomocí mixéru téměř až na kaši. V míse polovinu cibule smícháme s jehněčím, citronovou kůrou, kořením, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme. Tvarujeme kuličky o velikosti větší švestky.
  4. V hrnci zahřejeme zázvor spolu se zbylou cibulí, nasekanou chilli papričkou a šafránem. Povaříme 5 minut. Přidáme citronovou šťávu, vývar, rajčatové pyré a olivy a přivedeme k varu. Přidáme masové kuličky – jednu po druhé, snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut.
  5. Poté přidáme nasekaný koriandr a ještě 10 minut vaříme odkryté, abychom zredukovali tekutiny.
  6. Podáváme s kuskusem.