Aromatické jehněčí s datlemi
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Datle sušené |
50 g |
Jehněčí kýta |
500 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Kuskus |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pyré rajčatové |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
425 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekám na jemno.
- Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm.
- Datle zbavíme pecek.
- Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme.
- Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme.
- Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme.
- Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.