Aromatické jehněčí s datlemi

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 300 g
Cibule 1 ks
Datle sušené 50 g
Jehněčí kýta 500 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Kuskus 200 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pyré rajčatové 1 polévková lžíce
Skořice mletá 2 kávová lžička
Voda pitná 425 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekám na jemno.
  2. Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm.
  3. Datle zbavíme pecek.
  4. Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme.
  5. Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme.
  6. Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme.
  7. Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.