Marocká cizrnová polévka

Ingredience


Celer řapíkatý 0.125 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Cizrna konzervovaná 400 g
Fazole červené sterilované 100 g
Kmín mletý 2 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji opečeme cibuli a dva řapíky celeru nakrájené na jemno. Po deseti minutách přidáme kmín.
  2. Za další minutu přilijeme vývar, rajčata a cizrnu. Promícháme a osolíme a opepříme podle chuti. Povaříme 8 minut.
  3. Přidáme fazole a citronovou šťávu. Povaříme 2 minuty.
  4. Podáváme posypané petrželkou a citronovou kůrou.