Marocká cizrnová polévka
Ingredience
Celer řapíkatý |
0.125 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Fazole červené sterilované |
100 g |
Kmín mletý |
2 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji opečeme cibuli a dva řapíky celeru nakrájené na jemno. Po deseti minutách přidáme kmín.
- Za další minutu přilijeme vývar, rajčata a cizrnu. Promícháme a osolíme a opepříme podle chuti. Povaříme 8 minut.
- Přidáme fazole a citronovou šťávu. Povaříme 2 minuty.
- Podáváme posypané petrželkou a citronovou kůrou.