Marocké kuře z jednoho hrnce

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Dýně 1 ks
Kmín drcený 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 4 ks
Kurkuma 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Rajčata 100 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 600 ml
Zázvor celý 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opečeme na dvou lžících oleje. Vyjmeme je a dáme stranou.
  2. Jednu cibuli nakrájíme na jemno, druhou na plátky. Rajčata oloupeme.
  3. Cibuli nakrájenou na jemno smícháme s rajčaty na kostičky, strouhaným zázvorem a utřeným česnekem.
  4. Na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a přidáme kurkumu, kmín, koriandr i skořici. Po minutě přidáme cibulovou směs s rajčata a smažíme doměkka. Vrátíme kuřecí maso.
  5. Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Přidáme ji do směsi spolu s cukrem, vinným octem a vývarem. Vaříme 30 minut.