Marocké kuře z jednoho hrnce
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Dýně |
1 ks |
Kmín drcený |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
100 g |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
600 ml |
Zázvor celý |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opečeme na dvou lžících oleje. Vyjmeme je a dáme stranou.
- Jednu cibuli nakrájíme na jemno, druhou na plátky. Rajčata oloupeme.
- Cibuli nakrájenou na jemno smícháme s rajčaty na kostičky, strouhaným zázvorem a utřeným česnekem.
- Na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a přidáme kurkumu, kmín, koriandr i skořici. Po minutě přidáme cibulovou směs s rajčata a smažíme doměkka. Vrátíme kuřecí maso.
- Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Přidáme ji do směsi spolu s cukrem, vinným octem a vývarem. Vaříme 30 minut.