Perlička s cizrnou, dýní a meruňkami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Dýně |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Koření ras el hanout |
10 g |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kuskus |
200 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Meruňky sušené |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Perlička |
2 ks |
Šafrán |
7 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
850 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Perličku naporcujeme, osolíme.
- Cibuli nasekáme na jemno a opečeme ji na oleji doměkka, přidáme utřený česnek a oloupanou dýni, nakrájenou na kostičky. Po dvou minutách přidáme všechno koření a za pár minut i med, šafrán a citronovou šťávu. Vše zalijeme vývarem a přidáme cizrnu. Vložíme i perličku a přepůlené meruňky. Dusíme hodinu. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
- Kuskus připravíme podle návodu.
- Perličku podáváme s kuskusem.