Perlička s cizrnou, dýní a meruňkami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Cizrna konzervovaná 400 g
Dýně 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Koření ras el hanout 10 g
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kuskus 200 g
Med včelí 1 kávová lžička
Meruňky sušené 200 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Perlička 2 ks
Šafrán 7 g
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 850 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Perličku naporcujeme, osolíme.
  2. Cibuli nasekáme na jemno a opečeme ji na oleji doměkka, přidáme utřený česnek a oloupanou dýni, nakrájenou na kostičky. Po dvou minutách přidáme všechno koření a za pár minut i med, šafrán a citronovou šťávu. Vše zalijeme vývarem a přidáme cizrnu. Vložíme i perličku a přepůlené meruňky. Dusíme hodinu. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
  3. Kuskus připravíme podle návodu.
  4. Perličku podáváme s kuskusem.