Rizoto s bůčkem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
700 ml |
Rýže loupaná |
284.1 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Vepřový bok |
400 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji zpěníme cibuli a přidáme papriku.
- Omyjeme a na kousky nakrájíme maso, přidáme k cibuli, podlijeme půlkou piva a dusíme, dokud se šťáva nevypaří.
- Přidáme rýži, kterou jsme propláchli v horké vodě, bobkový list, nakrájené chilli papričky a zalijeme zbytkem piva, aby maso i rýže byly ponořené.
- Pokud máme málo piva, naředíme vývarem.
- 20 minut dusíme a poté podáváme posypané strouhaným sýrem a petrželkou.