Rizoto s bůčkem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 700 ml
Rýže loupaná 284.1 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Vepřový bok 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme papriku.
  2. Omyjeme a na kousky nakrájíme maso, přidáme k cibuli, podlijeme půlkou piva a dusíme, dokud se šťáva nevypaří.
  3. Přidáme rýži, kterou jsme propláchli v horké vodě, bobkový list, nakrájené chilli papričky a zalijeme zbytkem piva, aby maso i rýže byly ponořené.
  4. Pokud máme málo piva, naředíme vývarem.
  5. 20 minut dusíme a poté podáváme posypané strouhaným sýrem a petrželkou.