Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citrony 2 ks
Jehněčí kýta 2 kg
Jogurt bílý 250 g
Kmín drcený 1 polévková lžíce
Koření ras el hanout 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Kuskus 400 g
Mandle loupané 85 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Meruňky 400 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šafrán 7 g
Šalotka 600 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 150 ml
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si marinádu: Olivový olej vyšleháme se dvěma lžícemi medu, utřeným česnekem, kmínem, skořicí, zázvorem, koriandrovými semínky a šafránem.
  2. Jehněčí maso opepříme a potřeme marinádou. Necháme přes noc v lednici.
  3. Poté maso z marinády vyjmeme, necháme okapat a pečeme přiklopené alobalem 6-7 hodin na 140 °C. Poté okryjeme a slijeme vypečenou šťávu a pečeme na 200 °C.
  4. K jehněčímu masu přidáme šalotky a pečeme 15 minut. Poté přidáme i meruňky a mandle.
  5. Slitou vypečenou šťávu vyšleháme s citronovou šťávou, přidáme ras el hanout, zbylý med a vývar a přelijeme tím jehněčí. Pečeme 20 minut.
  6. Krájíme až po 10 minutách, podáváme s kuskusem, který jsme si připravili podle návodu, a jogurtem.