Sladké kořeněné jehněčí

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová kůra 4 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 400 ml
Jehněčí koleno 4 ks
Kdoule 2 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Koriandr mletý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pyré rajčatové 1 polévková lžíce
Šafrán 4 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji do hněda. Trvá to tak 10 minut.
  2. Mezitím na másle opečeme cibule. Až budou zlatavé, přidáme i utřený česnek. Přidáme i plátky citronové kůry a všechno koření. Po minutě přidáme i rajčatové pyré, med, vývar a citronovou šťávu. Jehněčí postavíme do pánve a kolem naskládáme kdoule, oloupané, zbavené semen a nakrájené na čtvrtiny. Dusíme 2 hodiny.
  3. Poté dáme do pekáčku a pečeme 30 minut na 160 °C.