Sladké kořeněné jehněčí
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová kůra |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Jehněčí koleno |
4 ks |
Kdoule |
2 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pyré rajčatové |
1 polévková lžíce |
Šafrán |
4 g |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji do hněda. Trvá to tak 10 minut.
- Mezitím na másle opečeme cibule. Až budou zlatavé, přidáme i utřený česnek. Přidáme i plátky citronové kůry a všechno koření. Po minutě přidáme i rajčatové pyré, med, vývar a citronovou šťávu. Jehněčí postavíme do pánve a kolem naskládáme kdoule, oloupané, zbavené semen a nakrájené na čtvrtiny. Dusíme 2 hodiny.
- Poté dáme do pekáčku a pečeme 30 minut na 160 °C.