Dušená hovězí pečeně
Ingredience
Hovězí plec |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
60 g |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do masa vetřeme sůl a na tuku osmahneme ze všech stran.
- Pak pokapeme máslem, posypeme zázvorem, podlijeme vodou a přikryté dusíme v troubě doměkka.
- Občas podlijeme horkou vodou.
- Měkké maso přeložíme do mísy, šťávu zahustíme moukou a povaříme. Do šťávy vložíme maso pokrájené na plátky a znovu prohřejeme.