Pečená zeleninová polévka na marocký způsob

Ingredience


Brambory rané 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 300 g
Koření ras el hanout 1 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 300 g
Olej olivový extra panenský 1.5 polévková lžíce
Petržel kořen 300 g
Řecký jogurt 6 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na 8 měsíčků. Mrkev, petržel, bramboru a dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Vše dáme spolu s celými oloupanými stroužky česneku do pekáčku. Okořeníme kořením a zastříkneme olejem. Pečeme 35 minut na 200 °C.
  2. Poté zeleninu zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Rozmixujeme.
  3. Rozdělíme do talířů, ozdobíme jogurtem a nasekanou mátou a podáváme.