Pečená zeleninová polévka na marocký způsob
Ingredience
Brambory rané |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
300 g |
Koření ras el hanout |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
300 g |
Olej olivový extra panenský |
1.5 polévková lžíce |
Petržel kořen |
300 g |
Řecký jogurt |
6 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1.3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cibuli nakrájíme na 8 měsíčků. Mrkev, petržel, bramboru a dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Vše dáme spolu s celými oloupanými stroužky česneku do pekáčku. Okořeníme kořením a zastříkneme olejem. Pečeme 35 minut na 200 °C.
- Poté zeleninu zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Rozmixujeme.
- Rozdělíme do talířů, ozdobíme jogurtem a nasekanou mátou a podáváme.