Thajské nudle s krevetami a jarní cibulkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Limetka |
1 ks |
Nudle vaječné |
150 g |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sezamový olej BIO |
2 polévková lžíce |
vodní kaštan |
85 g |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jeden stroužek utřeme, zbylé dva nakrájíme na plátky.
- Nudle uvaříme podle návodu.
- Chilli papričku bez semínek dáme do mixéru spolu s utřeným česnekem a polovinou koriandru. Přidáme i cukr a šťávu z poloviny limetky a rybí omáčku. Vše rozmixujeme dohladka.
- Tuto směs nalijeme na krevety.
- Na jedné lžíci oleje smažíme zázvor a jarní cibulky. Po jedné minutě přidáme červenou papriku nakrájenou na plátky. Poté přidáme na plátky nakrájené vodní kaštany a fazolky a promícháme. Zalijeme sójovou omáčkou a přidáme i pepř.
- Na zbylé lžíci oleje smažíme krevety asi 2 minuty dorůžova, zalijeme je marinádou. Po minutě odstavíme, zasypeme zbylým koriandrem.
- Nudle přimícháme s cibulkovou směsí a nahoru naaranžujeme krevety s omáčkou.