Thajské nudle s krevetami a jarní cibulkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 8 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 100 g
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 200 g
Limetka 1 ks
Nudle vaječné 150 g
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sezamový olej BIO 2 polévková lžíce
vodní kaštan 85 g
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jeden stroužek utřeme, zbylé dva nakrájíme na plátky.
  2. Nudle uvaříme podle návodu.
  3. Chilli papričku bez semínek dáme do mixéru spolu s utřeným česnekem a polovinou koriandru. Přidáme i cukr a šťávu z poloviny limetky a rybí omáčku. Vše rozmixujeme dohladka.
  4. Tuto směs nalijeme na krevety.
  5. Na jedné lžíci oleje smažíme zázvor a jarní cibulky. Po jedné minutě přidáme červenou papriku nakrájenou na plátky. Poté přidáme na plátky nakrájené vodní kaštany a fazolky a promícháme. Zalijeme sójovou omáčkou a přidáme i pepř.
  6. Na zbylé lžíci oleje smažíme krevety asi 2 minuty dorůžova, zalijeme je marinádou. Po minutě odstavíme, zasypeme zbylým koriandrem.
  7. Nudle přimícháme s cibulkovou směsí a nahoru naaranžujeme krevety s omáčkou.