Vepřové filé s houbovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Houby čerstvé |
200 g |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
300 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky.
- Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme utřený česnek a plátky masa, které mírně osolíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty.
- Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, přisypeme mouku, přilijeme smetanu a bílé víno. Osolíme, opepříme a ještě 3 minuty vaříme na plný výkon.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.