Vepřové filé s houbovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Houby čerstvé 200 g
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 300 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky.
  2. Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme utřený česnek a plátky masa, které mírně osolíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty.
  3. Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, přisypeme mouku, přilijeme smetanu a bílé víno. Osolíme, opepříme a ještě 3 minuty vaříme na plný výkon.
  4. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.