Vepřové plátky v pomerančové omáčce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vhodné nádoby vsypeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přilijeme olej. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 4 minuty při plném výkonu.
- Potom přisypeme mouku a za stálého míchání přiléváme vývar. Přidáme pomerančovou šťávu, cukr, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše vaříme při plném výkonu ještě 3-4 minuty.
- Do ploché nádoby urovnáme plátky vepřového masa a zalijeme je připravenou omáčkou. Přiklopené vaříme při plném výkonu 14 minut.
- Ihned podáváme.