Vepřové plátky v pomerančové omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Protlak rajčatový sterilovaný 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vhodné nádoby vsypeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přilijeme olej. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 4 minuty při plném výkonu.
  2. Potom přisypeme mouku a za stálého míchání přiléváme vývar. Přidáme pomerančovou šťávu, cukr, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše vaříme při plném výkonu ještě 3-4 minuty.
  3. Do ploché nádoby urovnáme plátky vepřového masa a zalijeme je připravenou omáčkou. Přiklopené vaříme při plném výkonu 14 minut.
  4. Ihned podáváme.