Sýrové lívanečky
Ingredience
Kmín celý |
1 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky oddělíme od bílků, rozkvedláme žloutky v zakysané smetaně.
- Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, osolíme, přidáme kmín, lžíci petržele a vymícháme řidší těsto.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta.
- Těsto lijeme na rozpálenou pánev nebo do lívanečníku v silnější vrstvě.
- Horké lívance obalíme v nastrouhaném sýru.