Sýrové lívanečky

Ingredience


Kmín celý 1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky oddělíme od bílků, rozkvedláme žloutky v zakysané smetaně.
  2. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, osolíme, přidáme kmín, lžíci petržele a vymícháme řidší těsto.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta.
  4. Těsto lijeme na rozpálenou pánev nebo do lívanečníku v silnější vrstvě.
  5. Horké lívance obalíme v nastrouhaném sýru.