Vepřové s arašídovým kari

Ingredience


Baby kukuřice 175 g
Cibulka jarní 8 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kari pasta 4 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Máslo arašídové 4 polévková lžíce
Mléko kokosové 400 ml
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Rýže jasmínová 200 g
Vepřová plec 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.
  2. Na oleji smažíme nasekané jarní cibulky. Po minutě přidáme vepřové nakrájené na nudličky a smažíme 5 minut. Poté vmícháme kari pastu a arašídové máslo a po 30 sekundách i cukr, sójovou omáčku a kokosové mléko a půl plechovky vody. Dobře promícháme a 15 minut povaříme.
  3. Slijeme tekutinu, do ní přidáme kukuřičky a vaříme 3 minuty. Poté vmícháme limetkovou šťávu.
  4. Rýži podáváme přelitou omáčkou a s vepřovou směsí.