Vepřové s arašídovým kari
Ingredience
Baby kukuřice |
175 g |
Cibulka jarní |
8 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Kari pasta |
4 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Máslo arašídové |
4 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Rýže jasmínová |
200 g |
Vepřová plec |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.
- Na oleji smažíme nasekané jarní cibulky. Po minutě přidáme vepřové nakrájené na nudličky a smažíme 5 minut. Poté vmícháme kari pastu a arašídové máslo a po 30 sekundách i cukr, sójovou omáčku a kokosové mléko a půl plechovky vody. Dobře promícháme a 15 minut povaříme.
- Slijeme tekutinu, do ní přidáme kukuřičky a vaříme 3 minuty. Poté vmícháme limetkovou šťávu.
- Rýži podáváme přelitou omáčkou a s vepřovou směsí.