Nákyp s kuřecím masem a houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 750 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej stolní 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Žampiony - sterilované 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmahneme kousky kuřecího masa, osolíme a opepříme a 5 minut smažíme. Poté maso vyndáme.
  2. Očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, a zpěníme cibuli na oleji, ve kterém jsme smažili maso.
  3. Přidáme houby, tymián, osolíme, opepříme a podusíme.
  4. Do zapékací mísy dáme maso, houby rozdělíme na kuře a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci.
  5. Zapékáme na 200 stupňů 30 minut.