Nákyp s kuřecím masem a houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
750 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej stolní |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Žampiony - sterilované |
250 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji osmahneme kousky kuřecího masa, osolíme a opepříme a 5 minut smažíme. Poté maso vyndáme.
- Očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, a zpěníme cibuli na oleji, ve kterém jsme smažili maso.
- Přidáme houby, tymián, osolíme, opepříme a podusíme.
- Do zapékací mísy dáme maso, houby rozdělíme na kuře a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci.
- Zapékáme na 200 stupňů 30 minut.