Thajská dýňová polévka II
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Dýně |
1.5 kg |
Kari pasta |
4 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej slunečnicový |
4 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
850 ml |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na skrojky a pečeme 30 minut na 200 °C.
- Mezitím si na oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky, zázvor a citronovou trávu. Smažíme asi 8 minut doměkka. Poté vmícháme kari pastu a po minutě i dýni a kokosové mléko (3 lžíce si dáme stranou). Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vyjmeme citronovou trávu.
- Polévku rozmixujeme dohladka. Podáváme posypané nasekanou chilli papričkou a ozdobené zbylým kokosovým mlékem.