Thajská dýňová polévka II

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Dýně 1.5 kg
Kari pasta 4 polévková lžíce
Mléko kokosové 400 ml
Olej slunečnicový 4 kávová lžička
Vývar zeleninový 850 ml
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na skrojky a pečeme 30 minut na 200 °C.
  2. Mezitím si na oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky, zázvor a citronovou trávu. Smažíme asi 8 minut doměkka. Poté vmícháme kari pastu a po minutě i dýni a kokosové mléko (3 lžíce si dáme stranou). Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vyjmeme citronovou trávu.
  3. Polévku rozmixujeme dohladka. Podáváme posypané nasekanou chilli papričkou a ozdobené zbylým kokosovým mlékem.