Makaronový nákyp
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme makarony dopoloměkka a scedíme.
- Květák a brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dopoloměkka uvaříme.
- Vymažeme zapékací mísu olejem a dáme do ní polovinu uvařených makaronů, na ně vrstvíme květák a brokolici, které zakryjeme zbylými těstovinami.
- Osmahneme mouku na oleji, zalijeme mlékem a promícháme.
- Do vychladlé směsi přidáme rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, rozkvedláme a vlijeme na makarony se zeleninou.
- Polijeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme.