Makaronový nákyp

Ingredience


Brokolice 1 ks
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej stolní 3 polévková lžíce
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme makarony dopoloměkka a scedíme.
  2. Květák a brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dopoloměkka uvaříme.
  3. Vymažeme zapékací mísu olejem a dáme do ní polovinu uvařených makaronů, na ně vrstvíme květák a brokolici, které zakryjeme zbylými těstovinami.
  4. Osmahneme mouku na oleji, zalijeme mlékem a promícháme.
  5. Do vychladlé směsi přidáme rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, rozkvedláme a vlijeme na makarony se zeleninou.
  6. Polijeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme.