Neapolská omáčka s mletým masem a houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Houby čerstvé 100 g
Hovězí maso mleté 250 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V třílitrové nádobě rozehříváme máslo v mikrovlnné troubě při plném výkonu 1 minutu. Přidáme mleté hovězí maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu 8-9 minut.
  2. Potom přilijeme vývar, kečup, přidáme cukr a mletou papriku. Při plném výkonu vaříme ještě 10-12 minut.
  3. Po skončení vaření omáčku podle chuti osolíme a opepříme.