Neapolská omáčka s mletým masem a houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Houby čerstvé |
100 g |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V třílitrové nádobě rozehříváme máslo v mikrovlnné troubě při plném výkonu 1 minutu. Přidáme mleté hovězí maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu 8-9 minut.
- Potom přilijeme vývar, kečup, přidáme cukr a mletou papriku. Při plném výkonu vaříme ještě 10-12 minut.
- Po skončení vaření omáčku podle chuti osolíme a opepříme.