Omáčka s masem, játry a rajčaty

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 350 g
Hovězí vývar základní 4 polévková lžíce
Játra drůbeží 100 g
Kečup 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 300 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou slaninu. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4-5 minut.
  2. Přidáme mleté maso, promícháme a přiklopené vaříme při plném výkonu 8-10 minut. Během vaření jednou zamícháme.
  3. Potom přidáme nakrájená játra, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a promícháme. Přilijeme kečup, vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Přiklopené vaříme ještě 5 minut na plný výkon, během vaření zamícháme.