Omáčka s masem, játry a rajčaty
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
350 g |
Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce |
Játra drůbeží |
100 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou slaninu. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4-5 minut.
- Přidáme mleté maso, promícháme a přiklopené vaříme při plném výkonu 8-10 minut. Během vaření jednou zamícháme.
- Potom přidáme nakrájená játra, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a promícháme. Přilijeme kečup, vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Přiklopené vaříme ještě 5 minut na plný výkon, během vaření zamícháme.