Pikantní omáčka z bílého vína

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Hovězí vývar základní 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do větší nádoby vlijeme 3 lžíce bílého vína a vývar. Povaříme v mikrovlnné troubě asi 2 minuty při plném výkonu.
  2. Potom přilijeme smetanu a vaříme 5 minut na plný výkon.
  3. Přidáme na kousky nakrájené máslo, přilijeme zbylé víno a citronovou šťávu. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a ještě 1 minutu povaříme při plném výkonu.