Pikantní omáčka z bílého vína
Ingredience
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do větší nádoby vlijeme 3 lžíce bílého vína a vývar. Povaříme v mikrovlnné troubě asi 2 minuty při plném výkonu.
- Potom přilijeme smetanu a vaříme 5 minut na plný výkon.
- Přidáme na kousky nakrájené máslo, přilijeme zbylé víno a citronovou šťávu. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a ještě 1 minutu povaříme při plném výkonu.