Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky

Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 25 g
Jablka 220 g
Sůl 1 špetka
Sýr Cottage 100 g
Těstoviny 120 g
Voda pitná 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny menších tvarů uvaříme ve větším množství mírně osolené vody. Do vody se vsypou až když voda vaří, promíchají se a na mírnějším příkonu tepla je uvaříme, ale nerozvaříme. Těstoviny pak rychle scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
  2. Jablka očistíme, opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Vložíme do kastrůlku, přidáme cukr dle potřeby a nepatrně vody. Jablka podusíme a necháme vychladnout.
  3. Těstoviny smícháme s jablečnou směsí a sýrem Cottage. Pokud je třeba přisladíme, záleží na kyselosti nebo sladkosti jablek a taky vlastní chuti. Hotový salát necháme vychladit a podáváme.