Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky
Ingredience
Cukr krupice |
25 g |
Jablka |
220 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Cottage |
100 g |
Těstoviny |
120 g |
Voda pitná |
20 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Těstoviny menších tvarů uvaříme ve větším množství mírně osolené vody. Do vody se vsypou až když voda vaří, promíchají se a na mírnějším příkonu tepla je uvaříme, ale nerozvaříme. Těstoviny pak rychle scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- Jablka očistíme, opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Vložíme do kastrůlku, přidáme cukr dle potřeby a nepatrně vody. Jablka podusíme a necháme vychladnout.
- Těstoviny smícháme s jablečnou směsí a sýrem Cottage. Pokud je třeba přisladíme, záleží na kyselosti nebo sladkosti jablek a taky vlastní chuti. Hotový salát necháme vychladit a podáváme.