Čínské maso
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse rozmícháme vejce, solamyl, sůl a trošku vody a v této směsi pečlivě obalíme maso nakrájené na proužky.
- Osmažíme na oleji, až se kousky masa navzájem neslepují.
- Přidáme utřený česnek, drobně nakrájenou cibuli, nakrájené papriky, promícháme a zalijeme sójovou omáčkou.
- Za častého míchání dusíme pod pokličkou.