Čínské maso

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozmícháme vejce, solamyl, sůl a trošku vody a v této směsi pečlivě obalíme maso nakrájené na proužky.
  2. Osmažíme na oleji, až se kousky masa navzájem neslepují.
  3. Přidáme utřený česnek, drobně nakrájenou cibuli, nakrájené papriky, promícháme a zalijeme sójovou omáčkou.
  4. Za častého míchání dusíme pod pokličkou.