Slávky

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citrony 1 ks
Mušle slávky 0.5 kg
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Voda pitná 0.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
  2. Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu.
  3. Jako přílohu můžeme podávat bagetu.