Slávky
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Mušle slávky |
0.5 kg |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
0.3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
- Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu.
- Jako přílohu můžeme podávat bagetu.