Křupavý pečený falafel
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cizrna |
150 g |
Kmín mletý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Pepř cayenský |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu namočíme 12 hodin předem ve vodě.
- Česnek nakrájíme na jemno, cibuli také. Dáme do mixéru spolu se slitou cizrnou. Přidáme kmín, kajenský pepř, petrželku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmixujeme tak, abychom získali konzistenci strouhanky.
- Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho dvěma lžícemi olivového oleje.
- Z cizrnové směsi tvoříme placičky o průměru asi 4 cm. Skládáme je na plech a potřeme je zbylým olejem.
- Pečeme 15 minut na 180 °C.
- Podávát je můžeme jen tak, nebo se salátem, v housce jako veganský hamburger atd.