Křupavý pečený falafel

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cizrna 150 g
Kmín mletý 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 6 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Pepř cayenský 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu namočíme 12 hodin předem ve vodě.
  2. Česnek nakrájíme na jemno, cibuli také. Dáme do mixéru spolu se slitou cizrnou. Přidáme kmín, kajenský pepř, petrželku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmixujeme tak, abychom získali konzistenci strouhanky.
  3. Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho dvěma lžícemi olivového oleje.
  4. Z cizrnové směsi tvoříme placičky o průměru asi 4 cm. Skládáme je na plech a potřeme je zbylým olejem.
  5. Pečeme 15 minut na 180 °C.
  6. Podávát je můžeme jen tak, nebo se salátem, v housce jako veganský hamburger atd.