Toast s karamelizovanou cibulí, hráškem a kajenským pepřem
Ingredience
Bageta |
2 ks |
Balsamico ocet |
2 kávová lžička |
Česnek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
hnědá miso pasta |
1 kávová lžička |
Hrášek |
100 g |
Mandle plátky |
2 kávová lžička |
Máta |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
7 g |
Sůl |
7 g |
Voda pitná |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na plátky, česnek oloupeme (jeden stroužek si dáme stranou). Spolu s octem, vodou a kajenským pepřem pečeme 45 minut na 200 °C.
- Bagety nakrájíme na plátky a zastříkneme olejem. Na posledních 5 minut je dáme do trouby k cibuli.
- Mezitím povaříme hrášek na 4 minuty.
- Nepečený stroužek česneku rozmixujeme s mandlemi v mixéru. Poté přidáme i hrášek, mátu, moso, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Pečené plátky bagety potřeme hráškovou pastou a podáváme s cibulemi.