Toast s karamelizovanou cibulí, hráškem a kajenským pepřem

Ingredience


Bageta 2 ks
Balsamico ocet 2 kávová lžička
Česnek 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
hnědá miso pasta 1 kávová lžička
Hrášek 100 g
Mandle plátky 2 kávová lžička
Máta 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 7 g
Sůl 7 g
Voda pitná 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek oloupeme (jeden stroužek si dáme stranou). Spolu s octem, vodou a kajenským pepřem pečeme 45 minut na 200 °C.
  2. Bagety nakrájíme na plátky a zastříkneme olejem. Na posledních 5 minut je dáme do trouby k cibuli.
  3. Mezitím povaříme hrášek na 4 minuty.
  4. Nepečený stroužek česneku rozmixujeme s mandlemi v mixéru. Poté přidáme i hrášek, mátu, moso, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  5. Pečené plátky bagety potřeme hráškovou pastou a podáváme s cibulemi.