Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem

Ingredience


Bulgur 75 g
Česnek 1 stroužek
Lilek 250 g
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 hrst
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Sirup javorový 1 polévková lžíce
Skořice mletá 7 g
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bulgur uvaříme podle návodu.
  2. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Lilek na kolečka a oboje potřeme zlehka olejem, osolíme a opepříme. Pečeme na 200 °C asi 40 minut.
  3. Mezitím si připravíme dresink – česnek utřeme se solí v hmoždíři. Poté vmícháme sirup, skořici a 2 lžíce olivového oleje.
  4. V míse smícháme bulgur, nasekané ořechy, petrželku, lilek i rajčata. Vše přelijeme dresinkem a podáváme.