Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem
Ingredience
Bulgur |
75 g |
Česnek |
1 stroužek |
Lilek |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
7 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bulgur uvaříme podle návodu.
- Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Lilek na kolečka a oboje potřeme zlehka olejem, osolíme a opepříme. Pečeme na 200 °C asi 40 minut.
- Mezitím si připravíme dresink – česnek utřeme se solí v hmoždíři. Poté vmícháme sirup, skořici a 2 lžíce olivového oleje.
- V míse smícháme bulgur, nasekané ořechy, petrželku, lilek i rajčata. Vše přelijeme dresinkem a podáváme.