Fazolky s houbovou smetanovou omáčkou

Ingredience


Fazolové lusky zelené 300 g
Houby čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolové lusky omyjeme, nakrájíme na kousky a vsypeme do litrové nádoby. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 8 minut.
  2. V jiné vhodné nádobě rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, sůl, pepř a přilijeme smetanu. Zamícháme a přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 2 minuty do zhoustnutí.
  3. Omáčkou potom zalijeme fazolky a vaříme při plném výkonu 2 minuty.