Fazolky s houbovou smetanovou omáčkou
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Houby čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Fazolové lusky omyjeme, nakrájíme na kousky a vsypeme do litrové nádoby. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 8 minut.
- V jiné vhodné nádobě rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, sůl, pepř a přilijeme smetanu. Zamícháme a přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 2 minuty do zhoustnutí.
- Omáčkou potom zalijeme fazolky a vaříme při plném výkonu 2 minuty.