Brokolicová polévka s kešu ořechy

Ingredience


Brambory rané 1 ks
Brokolice 200 g
Česnek 3 stroužek
Cizrna konzervovaná 200 g
Kari koření 2 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Ořechy Kešu 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl mořská 1.4 kávová lžička
Voda pitná 325 ml
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na dvou lžících olivového oleje opečeme většinu kešu a česnek. Po minutě přidáme růžičky brokolice a oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru. Smažíme 5 minut. Poté zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut doměkka. Odstavíme.
  2. Až polévka trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka. Osolíme a opepříme podle chuti a přidáme vodu. Ještě 5 minut vaříme.
  3. Na plech rozprostřeme slitou cizrnu, zastříkneme ji olejem a trochou soli. Přidáme i kari koření a pečeme na 220 °C asi 15 minut. Pak přidáme i zbylé kešu a ještě 5 minut pečeme.
  4. Polévku podáváme ozdobenou pečenou cizrnou a kešu ořechy.