Veganská rýže s dýňovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Olej avokádový |
70 ml |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže dlouhozrnná |
300 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1.5 kávová lžička |
veganská klobása |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Směs avokádového oleje a mouky opékáme na velmi mírném plameni 30 minut do hněda. Pozor, ať se mouka nepřipálí!
- Poté přidáme zeleninu, kterou jsme si v mezičase připravili: cibuli a papriku nakrájené velice na jemno a utřený česnek. Až je zelenina měkká, přidáme i mletou papriku, oregano, tymián, sůl, pepř a kajenský pepř.
- Vše zalijeme vodou. Přidáme i dýni nakrájenou na kostičky a veganskou klobásu. Povaříme 20 minut.
- Rýži uvaříme podle návodu. Rozdělíme ji do osmi mističek a zalijeme dýňovou omáčkou. Podáváme.