Veganská rýže s dýňovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Olej avokádový 70 ml
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže dlouhozrnná 300 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Tymián sušený 1.5 kávová lžička
veganská klobása 200 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Směs avokádového oleje a mouky opékáme na velmi mírném plameni 30 minut do hněda. Pozor, ať se mouka nepřipálí!
  2. Poté přidáme zeleninu, kterou jsme si v mezičase připravili: cibuli a papriku nakrájené velice na jemno a utřený česnek. Až je zelenina měkká, přidáme i mletou papriku, oregano, tymián, sůl, pepř a kajenský pepř.
  3. Vše zalijeme vodou. Přidáme i dýni nakrájenou na kostičky a veganskou klobásu. Povaříme 20 minut.
  4. Rýži uvaříme podle návodu. Rozdělíme ji do osmi mističek a zalijeme dýňovou omáčkou. Podáváme.