Rybí filé s hořčicovou omáčkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Filé rybí 800 g
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé nakrájíme na silnější plátky a urovnáme do třílitrové nádoby. Přilijeme vodu, ocet, přidáme pepř, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a podle chuti sůl. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6 minut. Potom filé obrátíme a vaříme ještě 6 minut.
  2. V jiné nádobě rozehřejeme máslo. Hořčici rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z filé a opatrně smícháme s rozehřátým máslem. Vaříme na plný výkon 2-3 minuty.
  3. Filé podáváme přelité hořčicovou omáčkou.