Rybí filé s hořčicovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Filé rybí |
800 g |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé nakrájíme na silnější plátky a urovnáme do třílitrové nádoby. Přilijeme vodu, ocet, přidáme pepř, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a podle chuti sůl. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6 minut. Potom filé obrátíme a vaříme ještě 6 minut.
- V jiné nádobě rozehřejeme máslo. Hořčici rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z filé a opatrně smícháme s rozehřátým máslem. Vaříme na plný výkon 2-3 minuty.
- Filé podáváme přelité hořčicovou omáčkou.